နာမည္ေက်ာ္ ထိုင္းတုမ္ယမ္းဟင္းရည္ ခ်က္နည္း
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....
ပင္လယ္စာ(ေရာရာ).......၆၀ က်ပ္သား
စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္...........၂ လီတာ
တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္........၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
အုန္းႏိူ. .......................၁ဗူး ( ၄၂၀ ဂရမ္ )
ၾကက္သြန္နီ..................၃ လုံး(ေလးစိတ္ခြဲ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.................၃.(ေလးစိတ္ခြဲ)
စပါးလင္.......................၂ ေခ်ာင္း( အၿဖဴေရာင္သာ ပါးပါးလွီး)
ပဒဲေကာ......................၁ တက္ ( ပါးပါးလွီး)
ခ်င္း............................၁တက္(ပါးပါးလွီး)
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္းမိွဳ..အနည္းငယ္
ရွမ္းနံနံ
ေတာေရွာက္ခါးရြက္..
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္...........၂ လီတာ
တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္........၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
အုန္းႏိူ. .......................၁ဗူး ( ၄၂၀ ဂရမ္ )
ၾကက္သြန္နီ..................၃ လုံး(ေလးစိတ္ခြဲ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.................၃.(ေလးစိတ္ခြဲ)
စပါးလင္.......................၂ ေခ်ာင္း( အၿဖဴေရာင္သာ ပါးပါးလွီး)
ပဒဲေကာ......................၁ တက္ ( ပါးပါးလွီး)
ခ်င္း............................၁တက္(ပါးပါးလွီး)
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္းမိွဳ..အနည္းငယ္
ရွမ္းနံနံ
ေတာေရွာက္ခါးရြက္..
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
အရသာကိုေတာ့..ခ်က္နည္းေပးရင္ေၿပာေပးသြားပါမယ္။
ၾကက္ရိုးကို..ၾကင္လင္ေသာပာင္းရည္ရေအာင္ၿပဳတ္ပါ(ၾကည္လင္ေစရန္..
အၿမွဳပ္မ်ားကိုခပ္ထုပ္ပစ္ပါ.)
မိမိေဆးေၾကာသန္.စင္ထားေသာပင္လယ္စာမ်ားကို.ေရေႏြးဆူဆူတြင္..သံပုရာသီး၁စိတ္ ၊ တရုတ္နံနံေလးထည့္ၿပီးေခတၱေရေႏြးေဖ်ာေပးပါ..။
(ေသြးရည္ႏွင့္အက်ိအခြ်ဲမ်ားထြက္သြားေစရန္).ေရေအးၿဖင့္ေဆးၿပီး.ေရစစ္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကိုလိုအပ္သလိုလွီးၿဖတ္သန္.စင္ထားပါ...။
အားလုံးအရန္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့စခ်က္ပါမယ္...။
ပထမဆုံးၾကည္လင္ေသာ
ၾကက္ရိုးၿပဳတ္ရည္ထဲသို.တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္၊ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ႏွင့္..စပါးလင္.ပဒဲေကာ၊ခ်င္း၊ေတာေရွာက္ခါးရြက္ကိုထည့္ၿပဳတ္ပါ။
အရသာအၿဖစ္..ၾကက္သားမွဳန္.၊ပာင္းခ်ိဳမွဳန္(သုံးတတ္ပါက)၊ငါးငံၿပာရည္၊
သၾကားတို.ၿဖင့္ၿဖည့္စြက္ပါ။
ပာင္းရည္တစ္ခါဆူပြက္လာလွ်င္...သန္.စင္ထားေသာမွိဳကိုထည့္ပါ။
မွိဳထည့္ၿပီးေနာက္တစ္ခါထပ္ဆူပြက္လာလွ်င္..မီးၿပင္းကို.ေလွ်ာ့ခ်ပါ(မီးၿပင္း
ၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိခ်က္ေသာပာင္းရည္ေနာက္က်ိသြားႏိူင္ပါသည္...)
ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာပင္လယ္စာေတြကိုထည့္ေပါင္းပါ။
အုန္းႏိူ.ကိုလည္းထပ္ေပါင္းၿပီးတစ္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။
ၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိခ်က္ေသာပာင္းရည္ေနာက္က်ိသြားႏိူင္ပါသည္...)
ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာပင္လယ္စာေတြကိုထည့္ေပါင္းပါ။
အုန္းႏိူ.ကိုလည္းထပ္ေပါင္းၿပီးတစ္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။
(အခ်ိဳ.ကအုန္းႏို.အစားႏြားႏိူ.ကိုအသုံးၿပဳေပမယ့္အုန္းႏိူ.နဲ.မွသာအရသာအစစ္
ကိုရရိွႏိူင္ပါတယ္)
ထိုအခ်ိန္တြင္..ငရုတ္သီးစိမ္းကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ၿပီး..သံပုရာရည္(သို.)ေရွာက္ရည္(အသီးကိုညွစ္ထည့္ပါက..ပိုမိုေကာင္းမြန္)။ခ်ဥ္....ငံ...စပ္...အရသာကို
ေတာ့မိမိႏွစ္ပိုႏွစ္သက္သလိုထည့္ပါ.ဥပမာ..ခ်ဥ္တာေလးကို
ပိုၾကိဳက္ရင္..အခ်ဥ္ေလးပိုထည့္ေပးလိုက္ပါ။
မိမိစားသုံး(သို.)ဧည့္ခံကာနီးမွ...ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးစိတ္ခြဲနဲ.ရွမ္းနံနံပါးပါးလွီး
( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက..နံနံပင္ေလးပါ)ထည့္သုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါတယ္....။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
လာလည္ျဖစ္တဲ့ အတြက္ ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ ေက်းဇူး အမ်ားၾကီးတင္မိပါတယ္ ေနာက္လဲ အလည္ျပန္လာခဲ့ဖို့ စာဖတ္ပရိတ္သတ္အား ဖိတ္ေခၚပါတယ္
အမွားပါရင္ ေ၀ဖန္အႀကံေပးတဲ့အေနနဲ႔ comment ေရးေပးသြားျပီးအၾကံျပဳေပးသြားေစခ်င္ပါတယ္။ အဆင္ေျပၾကပါေစ...ဆက္လက္ၾကိဳးစားပါအံုးမည္....